dimarts, 18 de novembre del 2008

Una petita dosi pel manteniment de l'anglés.


Avui, mentre pensaba que faria aquest escrit, m'han passat pel cap les moltes i moltes hores que quan era petit havia passat sota el cel estel·lat de Passanant, devant de l'entrada de casa, escoltant la radio amb el meu padrí i altra gent gran del poble. Estic parlant dels estius de finals dels anys 60 i començament dels 70. A casa hi havia una radio amb ona curta i per tant s'hi podien escoltar emisores com Radio Pirenaica, Radio Moscou, Radio Praga i altres com la propia BBC. Totes en castellà, i totes donant una versió de la nostra realitat ben diferent de la oficial. Jo, ben petit encara aleshores, ben just entenia res. Només una colla d'homes al voltant d'un aperell i fent comentaris de política, d'Amèrica de Russia, de Vietnam, de "La Passionaria", etc.


Ara tot és de ben segur menys romàntic, i la realitat afortunadament és una altra, malgrat que el Món continua havent de suportar desgavells i desgavellats com sempre.


Dies enrere, arran d'una visita que vàrem tenir em vaig adonar que el meu nivell d'anglés s'estava rovellant i que em tenia que espabilar. He pensat que escoltar radio en anglés pot ser una petita dosi diaria d'aprenentatge (uns minuts quan hi hagi temps), i ara ja no cal la radio amb ona curta, si no que amb internet tot és molt més fàcil. Recomano molt, pels que vulguin mantenir el seu nivell d'angles, alhora que estar al cas del Món que esdevinguin habituals de les noticies de la BBC, on hi trobaran un link a un video de noticies en un minut (One minut world news) que és fantástic per fer la petita dosi diaria. També hi ha una plana especial de la BBC pensada pels que aprenem anglés anomenada BBC Learning English.

Ambues les afegeixo com a links del meu bloc.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pep,

M´apunto a les píndoles d´anglès d´un minut!!!!!

A veure si escrius més sobint.

Una abraçada,

Miquel

Anònim ha dit...

Bones Josep,

En 40 anys hem passat de tenir poca informació a tenir-ne massa.

No sé què és millor.

Jo també el tinc rovellat l'anglès, i això no és com la cadena de la bici que anaves a Ca Tarragó i el teu pare ó el teu avi hi posava oli.

Fins la propera.

Jordi M.

Lu ha dit...

Bones!!! Fa dies que no escrius, eh!! Segur que l'anglès et deu tenir ben ocupat!!

I pels qui vam estudiar francès, què ens recomanes??...

Jo d'anglès ben poc, però de francès moltíssim!! Vai estudiar molts anys a l'Institut Francés de Barcelona, fins que ja no em quedaven més cursos per fer... i ara em trobo que el pas del temps està rovellant el meu francès!! Em fa molta ràbia, perquè m'agrada molt.. la única manera que he trobat per regenerar-lo és viatjar a l'Àfrica francòfona, ja són molts els viatges que porto cap allà.. d'aquí a uns mesos hi tornaré, així que amb l'excusa ja començo a endinsar-me de nou en el francès.

Saps? Hi va haver una època que cada dia llegia Le Monde (per internet) estava molt al dia de la política francesa.. però no ho podia compartir amb ningú, tot i que em va servir per treballar el meu francès, no pas per fer un intercanvi d'idees i opinions amb els més propers!!

Doncs endavant amb la dosi diària d'anglès, no perdis la voluntat!!

Una abraçada i fins aviat!!