dilluns, 23 de març del 2009

Conesa


Avui introdueixo al "bloc" el poble de Conesa.


Es un altre d'aquests petits pobles que estan situats a la Baixa Segarra, encara que dins els límits administratius de la Conca de Barberà.

Conesa es un preciós poble, amb vestigis medievals i un encantador traçat urbà. Cases de pedra i portalades monumentals. L'entorn natural amb uns paisatges amplis, esplèndids i lluminosos dona al territori un especial atractiu. Hiverns llargs i freds que conviden a passar llargues estones dins les cases, i si pot ser al costat del "foc a terra" fent alguna activitat plaentera. Estius amb dies calorosos i llargs, però amb uns capvespres que refresquen i que faciliten el descans.

I encara dins de Conesa un espai molt singular i molt recomanable, tant per la seva comoditat com per la seva cuidadisima estètica i sobre tot per les persones que en tenen cura. Val la pena una visita a l'Allotjament Rural "El Clos", encara que només sigui de forma virtual.


Amb tot això els sembrats dels "Comalats" aquest any ja son vius del tot. Verds, amb força, creixent dia a dia i cobrint tot el paisatge d'un verd brillant i atractiu. Es diria que es un verd que s'olora i que se sent. Es diria que es un verd que somriu i que inspira optimisme i amplitud. Es un verd que a les primeres hores dels matins i a les ultimes hores de les tardes adopta una tonalitat resplendent i que il·lumina les animes. Com entra pels ulls i com dona ganes d'apurar fins l'ultim bri tot l'aire i tot el que abasten els ulls.

1 comentari:

Joaquim ha dit...

Bon dia Josep,
En nom de la meva dona i meu es una satisfacció la trobada del teu interessant blog, per la aportació al coneixement general dels pobles "Comalats" i de tota aquesta estimada i agraïda terra que tenim el plaer de viure i compartir treballant i donant el millor de nosaltres dia a dia.
Els dono les gràcies per les seves paraules vers a nosaltres i unicament resta dir-los si em permet una petita correcció al blog hi ha un enllaç trencat quan cita Conesa, el correcte:
http://www.conesa.cat/
Joaquim i Maria Allotjaments rurals El Clos Conesa