dimecres, 9 de desembre del 2009

S'ha acabat una temporada a la Colla Vella dels Xiquets de Valls


El dia 30 de gener, l'assemblea de la Colla Vella dels Xiquets de Valls aprovava la nova composició de la Junta de Govern, de la qual formo part com a President. Ahir dia 8 de desembre (gairebé 11 mesos després) varem cloure la festa anyal de la Colla.

Han estat mesos de treball en equip, de preses de decisions, de treball de temes, de conèixer mes les persones amb les que compartim projecte, i sobre tot d'assajar molt i de fer molts castells a les places.

El balanç es satisfactori i positiu en tots els aspectes. Ha estat una gran temporada de castells amb unes grans diades de Sant Joan a Valls, Sant Félix a Vilafranca i Santa Usula a Valls. Altres actuacions també han estat molt bones, i també hem superat algun entrebanc. La família hem fet un munt de kilòmetres amunt i avall, peró ha valgut molt la pena i tots hem acabat gaudint amb la Colla. Ara encarem una temporada 2010 amb grans reptes: millorar una mica el funcionament (sempre hi ha marge i coses que es poden fer millor), la participacio al maig a la Expo Universal a Xangai (China) i anar molt ben preparats al Concurs de Castells 2010, per tal d'estar en condicions de guanyar-lo.

A nivell personal l'esforç a valgut la pena i les alegries i les bones estones amb els companys i companyes de la Junta de Govern i l'Equip Tècnic han superat de molt els moments de tensió i de repte.


Ara esperem que les properes setmanes les puguem dedicar una mica mes a la família i a agafar perspectiva de nou. I si pot ser voltar una mica mes pels Comalats.

3 comentaris:

Besnet_del_Llagost ha dit...

Bona feina i sense oblidar la familia, que és el més important.
Ara cal mirar endavant i enfocar la temporada vinent, més com un projecte que com a repete: el concurs com a avant-sala de Sta Ursula o al revés?
En qualsevol cas hem de ser capaços d'engrescar a la gent en el 'projecte' que sigui i fer que participi dels mateixos objectius. Pit i amunt!

Besnet_del_Llagost ha dit...

Benvolut amic Pep, en les llistes dels castellers que viatjaràn a Xangai hi ha un error: on diu'castellers' ha de dir 'gent' doncs m'he quedat sorprés de veure com castellers compromesa amb la colla no hi figuren i en canvi, sí que hi ha gent (de mitjana edat) que vé als assajos a asseurés amb el got a la mà i de tan en tan a arrepenjar-se a la pinya i, que a la plaça 'feina fuig'.
Un exemple: en l'anada a Xicago hi van haver alguns membres de la junta d'aleshores que es van haver de quedar per fer d'enllanç amb l'embaixada USA, els patrocinadors, les families... (eran altres temps i no hi havien tans mòbils ni e-mails com ara) i malgrat ser 'castellers' que han anat sempre a totes en qualsevol actuació sigui de 7 de 8 o de 9, no són a la llista de Xangai; potser perque no pertanyen a una casta determinada o no han sapigut vendre la seva imatge o no poden venir a tots els assajos encara que sigui a fer una cervesseta? Sortosament la Colla Vella està per sobre de qualsevol junta i no al revés, i m'algegro d'ignorar el criteri que heu utilitzat per la confecció de les llistes, però t'haig de dir, com a amic meu que et considero, que l'heu cagada company.
Visca la Colla Vella!!

Signat: el besnet del Llagost

PS: no confio en que publiquis aquest escrit en el teu blog, però al menys sabré que l'has llegit.

Josep Solé Tarragó -Pep- ha dit...

Hola Besnet-del-Llagost,

Encara que critic en aquesta ocasio t'agraeixo el comentari.
Em sap greu que tinguis aquesta percepcio del tema de les llistes de Xangai, pero t'ho respecto, es clar.
L'objectiu de la Junta ha estat en primer lloc, que la Colla Vella fos present a Xangai, i en segon lloc que hi anessin com mes castellers millor.

A l'hora de confeccionar una llista t'asseguro que hi ha molts factors i criteris a considerar i que s'ha d'admentre que no tot-hom pensa igual ni tot-hom te el mateix criteri. Segurament hi pot haver algun desencert, pero confio en que la tonica general sigui la de l'encert.
Es clar que a Xangai volem fer els millors castells que es pugui, que ens hem de preparar be i que els unics limits ens els ha de posar la propia preparacio.
El que mes greu sap, i t'ho puc ben assegurar, es que no hi pugui anar tot-hom que s'ha apuntat. Tot-hom te algun merit. Tot-hom ha fet alguna contribucio a la colla. Tal com tu ben dius la colla va pel devant de les Juntes, i pel devant de les persones, i el que esperem es que al final, el que fem entre tots serveixi per fer la colla millor i mes forta.
Ara encara no hem tancat el proces. Esperem que al final de tot les decisions siguin les millors pel major nombre possible de castellers i en definitiva siguin les millors per la Colla.