dijous, 3 de novembre del 2011

El temps de castells toca la seva fi (per aquest any)



Ha estat una temporada molt intensa....Les Decennals, tornar a començar, primers passos, Sant Joan, un juliol una mica mes fort i ....

Un agost, amb grans compromisos com el Firagost, La Bisbal del P, Gràcia, El Catllar, L'Arboç del P. i Sant Fèlix a Vilafranca......
Setembre....amb mes compromisos com Torredembarra, Diada Nacional, Santa Tecla a Tarragona (anada en carros a l'antiga inclosa), Diada del Mercadal....
Octubre... sobre tot amb la Fira de Santa Teresa a El Vendrell i finalment... Una gran Santa Úrsula.

Setmanes i setmanes d'assajos on la canalla de la Colla Vella i també tots els castellers hem fet un treball meritós i seriós que ens ha donat uns fruïts castellers formidables.
Setmanes amb els vespres de dimarts, dimecres, divendres i els dissabtes i diumenges viscuts, disfrutats, aprofitats amb la Colla, amb la Junta, amb la Canalla, amb els castellers....

Totes aquestes setmanes han permès fer molts bons castells, però sobre tot avançar molt per solventar algunes dificultats i problemes que sovint es repetien.

Ara tot això ja ha passat i son vivències importants que marcaran el record de la temporada. Hem disfrutat grans moments amb grans castells, i també hem hagut de remontar dificultats i fer valdre la nostra autoestima i capacitat de superació. La Colla funciona. Hi ha hagut persones que hi han dedicat molt de temps i esforç. El reconeixement es just.

Ha valgut la pena. Si!!!.. l'esforç ens ha fet gaudir de grans castells: un tres de nou amb folre molt millorat i prometedor; un nou de vuit complexissim que hem descarregat una vegada i l'hem carregat una altra. Un quatre de nou amb folre que ens ha posat a prova en quan a les nostres conviccions, i sobre tot un cinc de nou amb folre que hem tornat a descarregar i be després de nou temporades i un castell que fa molta il·lusió com el quatre de nou.

Tot això acompanyat de grans moments d'ambient a la colla entre els quals penso que es remarcable l'anada a l'antiga a Santa Tecla a Tarragona, i el record al gran salt que els castells van viure de la ma de la Colla Vella el 1981, recuperant despres de gairebé tot un segle els castells de nou pisos.

Feia molt i molt de goig el local de la Colla el dia de Santa Úrsula al vespre. Ple com un ou de la gent de la Colla. Ple com un ou de la gent que al migdia conformava la gran i esplèndida pinya rosada SI, TOTA ROSADA!!! a la Plaça del Blat de Valls.

Això continua. La canalla de la Colla acaba de tornar d'un merescudíssim pont a Paris. I Ara queda FiraMeditarrània a Manresa i Vila-rodona.
Després deixarem descansar la camisa fins l'any que ve, però continuarem vivint la Colla a la nostra Festa anyal, continuarem amb la il·lusió, continuarem amb les idees i amb els somnis. Si continuarem, per que la Colla Vella no para mai. Aquest es l'esforç, però alhora aquesta es la grandesa i la satisfacció. La il·lusió i els sentiments de tothom i especialment de la nostra canalla i els nostres castellers mes joves van obrint el nostre cami, com cada any des de 1801.