diumenge, 2 de març del 2014

"Animals de Companyia". Experiència de "Teatre a casa" a Passanant que ens fa reflexionar, i molt, sobre la amistat

“Teatre a casa” a Passanant. L’Associació de Veïns i Amics promou la representacions de “Animals de Companyia” a càrrec de la Companyia “La Mandanga”.

Fa molt de temps que no escrivia cap text al Bloc. Manca de temps i tot tipus de compromisos ho fan difícil.

Sigui com sigui, no em puc estar de reflexionar sobre un esdeveniment del passat cap de setmana que em va impactar molt satisfactòriament.

L’Associació de Veïns i Amics de Passanant va organitzar la representació de dues sessions de la peça “Animals de Companyia”.https://www.facebook.com/pages/Animals-de-companyia/504737012950989?fref=ts
Es una obra escrita per l’Estel Solé, i que la @Cialamandanga, representa en escenaris podríem dir que “intimistes”, com domicilis familiars o espais de petit format. Es el que ells mateixos anomenen “teatre de resistència”. Suggeriria afegir-hi els qualificatius de “teatre de conscienciació, i de complicitat”. Dirigida per Marilia Samper, els actors Jordi Vaqué, Martina Tresserra, Miriam Tortosa, Edu Buch i la pròpia autora (Estel Solé) “broden” la interpretació.
En aquest cas l’Associació ens va demanar col·laboració per poder fer la representació en una sala que tenim a casa. Val a dir que va ser un privilegi poder oferir aquesta petita col·laboració. Per un vespre “Cal Roc” es va transformar en el punt de trobada cultural de Passanant, i tot a l’entorn d’aquesta iniciativa.  Es una circumstància d’aquelles que crec que es recorden tota la vida. Tant de bo es puguin sovintejar aquest tipus de propostes i activitats. Tant de bo, iniciatives d’aquest tipus, independentment de qui les proposi, serveixin per unir persones i pensaments superant i deixant enrere problemes i antagonismes.


Tan l’obra com la seva representació van resultar magnifiques. La satisfacció de tots els assistents (120 repartits entre les dues representacions) va ser total. Personalment penso que en una representació d’aquest tipus i amb la temàtica que es tracta, la proximitat física i la intimitat li donen el punt clau d’implicació i de complicitat entre el “públic” i els actors.

El fet al voltant del qual l’obra ens fa reflexionar es l’amistat i l’estima forta i sincera. En un to molt divertit, però també molt càustic,  l’obra en fa una crua radiografia. I es que....quantes vegades l’amistat està envoltada de la manipulació, de la mesquinesa, de les mitges veritats,  del “hihi-haha”? Quantes vegades els fets durs de la vida posen de manifest les febleses d’algunes amistats imaginades? Però, es clar,  sempre hi ha algunes amistats que efectivament son sinceres, son fortes, son autèntiques i fan costat “incondicionalment”...(com els animals de companyia).
L’obra ens fa reaccionar, i exalta la importància d’aquestes amistats incondicionals i d’aquests sentiments desinteressats i sincers alhora que ens convida, quan es presenten, a deixar-nos-hi endur obertament i sense temors.

Una gran experiència cultural i una bona reflexió vital. Totalment aconsellable.

Ressenyes :
 Twitter: @animalsde
 Facebook: Animals de Companyia

 c-electrònic: companyiadanimals@gmail.com