divendres, 5 d’agost del 2011

Sensacions Firagost 2011



Aquest any he viscut la setmana de Firagost diferent als darrers anys.

M’havia acostumat a planificar una primera setmana de vacances coincidint amb aquesta popular fira que es celebra a Valls cada primer dimecres del mes d’agost. Això em permetia una estrena de les vacances podent gaudir dels primers dies de descans ben immers en la Fira i també, de forma especial a la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a nivell institucional amb l’estand de la Colla, i sobre tot amb els preparatius i el desenvolupament de l’actuació del dimecres al vespre.

Aquest any el calendari de vacances ha estat diferent i per tant he hagut de conformar-me amb una implicació intensa, però mes puntual.

A la Firagost s’hi presenten tot tipus de productes i serveis. Malgrat originar-se en una fira de marcar caràcter agrícola i de productes del camp, actualment, s’hi presenten tot tipus de productes i serveis. Malgrat que no introdueix novetats espectaculars, cada any atreu a milers de visitants que inunden les places i carrers de Valls. Personalment, penso que s’haurien d’incentivar algunes innovacions, sobre tot tendents a crear zones temàtiques i que representin nous atractius pel visitant. La mostra de cerveses artesanes que es produeix els darrers anys es un bon exemple. En aquest sentit potser es podria reorientat la presentació de les ofertes al voltant de la gastronomia i els vins, fent-les mes compactes i integrades i amb formules que invitin mes a que els visitants tastin i coneguin els productes.

Però no m’oblido dels castells! L’actuació castellera ve ser especialment brillant i propícia per la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Varem gaudir moltíssim, descarregant amb solvència el 3/9f, el 4/9f i el 5/8, seguit de 3 pilars de cinc com a comiat. Algun mitja i algun aficionats presents a la plaça resumien “Torna la Vella”. Ostres!! Però si no havíem marxat!!! El que si que es cert es que hem fet la millor actuació del que portem de temporada. La forma com s’ha produït, la forma com estem assajant, la il•lusió i compromís que es palpa fan preveure que si continuem per aquest camí, molt probablement podrem gaudir de mes i millors fruits de la feina feta, en forma de grans castells.
M’agrada apreciar i agrair sempre la presencia, la il•lusió, l’esforç i el saber fer de tots els companys i companyes de la Colla. Som una gran pinya i crec que ens sentim especialment forts quan els resultats responen a la feina feta. No hi ha secrets!!!, em comentava un bon company casteller. Continuem per aquest camí i continuem fent bons castells. Ens ho mereixem.

Ara ja falta una mica menys per començar vacances. Per aterrar a Passanant. Per estar mes a prop de Valls i per anar gaudint del descans i del apassionant calendari casteller que ens espera.